Bakkerij Vooges, meer dan een eeuw traditie en kwaliteit!

De geschiedenis van Bakkerij Vooges

Bij Bakkerij Vooges, een begrip dat al meer dan 100 jaar meegaat in Aalsmeer, is ambachtelijk bereid brood en banket de norm. Vanaf onze bescheiden start in een zijstraat in Aalsmeer hebben we ons altijd gericht op het leveren van de allerbeste producten en service aan onze klanten.

Hoewel we nog steeds trots zijn op onze allereerste winkel in de Zijstraat in Aalsmeer, hebben we sindsdien niet stilgezeten. We hebben onze passie voor bakken gedeeld met de gemeenschap door drie nieuwe winkels te openen op het Poldermeesterplein in Aalsmeer, in Winkelcentrum Middenhoven in Amstelveen en in het winkelcentrum in Mijdrecht.

De overname door Jasper Engel

In 1992 hebben Wim en Corine Engel de bakkerij overgenomen van Martin Vooges. Waarna liefde voor het vak werd doorgegeven aan de oudste zoon, Jasper. Hij groeide op tussen de geurende broden en gebakjes en koos ervoor om bakker te worden. Na zijn opleiding en waardevolle ervaring bij bekende bakkerijen, werd Jasper in 2006 uitgeroepen tot de ‘Beste Banketbakker van Nederland’. Dit bracht hem zelfs in de gelegenheid om een speciale Moederdagtaart voor Koningin Beatrix te maken en persoonlijk af te leveren op Huis ten Bosch.

In 2013 werd Jasper mede-eigenaar van Bakkerij Vooges, en in 2018 zette hij de traditie voort door de bakkerij volledig over te nemen van zijn ouders.

Ambachtelijke principes en kwaliteit

In 2015 maakten we de grote stap naar onze huidige locatie aan de Visserstraat in Aalsmeer, waar we de bakkerij flink hebben uitgebreid. Ondanks onze groei blijven we trouw aan onze ambachtelijke principes. We bakken ons brood en banket met de beste grondstoffen, afkomstig van dezelfde vertrouwde leveranciers waar we al decennialang op kunnen rekenen. Onze recepten, sommige al generaties lang in gebruik, worden nog steeds met liefde en vakmanschap toegepast. Elk brood en elk gebakje wordt zorgvuldig handmatig gecontroleerd tijdens het gehele bereidingsproces, waardoor we dag in, dag uit de hoogste kwaliteit kunnen garanderen waar onze klanten van houden.

Duurzaamheid en mileubewustzijn

Bij Bakkerij Vooges gaan we echter verder dan alleen het bereiden van heerlijke producten. We streven ook naar duurzaamheid en hebben belangrijke stappen gezet in de richting van klimaatneutraliteit. We benutten de restwarmte van onze koelmotoren en maken gebruik van de meest energiezuinige ovens. Ons uiteindelijke doel? Volledig energieneutraal bakken met behulp van zonnepanelen op ons dak.

Ons toegewijde team

Ook zijn we gezegend met een team van meer dan 60 toegewijde medewerkers. Velen van hen zijn al tientallen jaren bij ons, en samen vormen we een hecht team die elke dag klaarstaat om al onze klanten, zowel particulier als zakelijk, te voorzien van het beste brood en banket.
Onze medewerkers zijn de ruggengraat van Bakkerij Vooges, en hun toewijding is van onschatbare waarde. Het is dankzij hen dat we kunnen blijven groeien en innoveren terwijl we trouw blijven aan onze ambachtelijke principes.

Traditie, kwaliteit en duurzaamheid

Kortom, bij Bakkerij Vooges verenigen we traditie, kwaliteit en duurzaamheid om de smaak en de wereld een klein beetje te verbeteren. We zijn er trots op dat we al meer dan een eeuw deel uitmaken van uw dagelijks leven en hopen nog vele generaties van dienst te kunnen zijn.