Al meer dan 100 jaar een begrip!

Met ambachtelijk bereid brood en banket weten we bij bakkerij Vooges al meer dan 100 jaar vele klanten van het beste te voorzien. Elke dag weer. Vanaf het begin stond de kwaliteit van de producten en de service voor onze klanten bovenaan, en dat is in al die tijd niets veranderd.

4 winkels en een aparte bakkerij

Bakkerij Vooges begon in de Zijdstraat in Aalsmeer nadat ze stopten met het venten van brood. Nog steeds verkopen we vanuit deze winkel ons brood en banket maar inmiddels zijn er nog drie andere winkels bij gekomen en bakken we het brood in een aparte bakkerij aan de Visserstraat in Aalsmeer.

Recepten van Vooges

De groei begon nadat de huidige eigenaar Wim Engel en zijn vrouw Corine de bakkerij overnamen van Martin Vooges in 1992. Daarvoor hadden ze allebei een paar jaar in de winkel en bakkerij gewerkt waar Wim als opgeleid banketbakker het banket introduceerde. In die tijd haalde hij ook onder andere zijn ‘Broodbakker & Ondernemersdiploma’ waarmee hij 1e gazel werd en leerde hij het brood bakken van Martin, met de echte Vooges-recepten. Recepten die we tot op de dag van vandaag nog steeds gebruiken.

Bakkerij Vooges Visserstraat - Wagenpark

Zakelijke klanten

De bekende kwaliteit en service hielden ook Wim en Corine in ere. En met succes. Zo werd de tweede vestiging al snel geopend in winkelcentrum Middenhoven, Amstelveen. Met steeds meer klanten was uitbreiding nodig en een interne verbouwing in de Zijdstraat waarbij een naburig pand werd ingelijfd, bracht voldoende capaciteit voor nog meer groei. En die kwam. Met een nieuwe winkel in Aalsmeer-Oost en nog meer zakelijke klanten zoals bedrijfscateraars en grote, internationale bedrijven. In 2018 is er een vierde winkel bij gekomen. In Mijdrecht aan het Raadhuisplein kunt u ook het heerlijke brood en banket van ons verkrijgen.

Beste Banketbakker van Nederland

Jasper, de zoon van Wim en Corine en zo’n beetje opgegroeid in de bakkerij, koos ook voor het bakkersvak. Na de Bakkersschool en de opleiding ‘Ondernemer Bakkerij’ bij de Vakschool Wageningen waar hij drie jaar intern was, leerde hij de fijne kneepjes van het vak bij onder andere Hartog’s Volkoren Bakkerij, Patisserie Tummers en Huize van Wely. Hij ontdekte toen ook het mooie van zelf desembrood bakken, iets wat tot op de dag van vandaag elk weekend nog in de Zijdstraat gebeurt. En Jasper werd in 2006 ‘Beste Banketbakker van Nederland’ waardoor hij een Moederdagtaart voor Koningin Beatrix mocht maken en persoonlijk afleveren op Huis ten Bosch.

Superkwaliteit

Inmiddels is Jasper alweer enige jaren in de zaak als mede-eigenaar. En net als Wim en Corine wil hij ook elke dag weer mooie producten van superkwaliteit opleveren. Met als resultaat dat bakkerij Vooges nog steeds groeit. Om die reden is de zaak in 2016 ook uitgebreid met een grote, separaat gelegen bakkerij van waaruit alle winkels en zakelijke klanten dagelijks worden beleverd.

Ambachtelijk bedrijf met capaciteit

Deze bakkerij aan de Visserstraat in Aalsmeer is nog steeds een ambachtelijk bedrijf, maar wel een met meer capaciteit. Hier wordt het brood en banket gebakken met grondstoffen waarvan de gehele keten bekend is, die al tientallen jaren bij dezelfde leveranciers worden gehaald en volgens recepten waarvan vele al gebruikt worden sinds het ontstaan van bakkerij Vooges. Maar nieuwe of oude recepten; al het brood en banket wordt nog altijd ambachtelijk bereid en handmatig gecontroleerd tijdens het gehele proces. Zo kunnen we elke dag weer de beste kwaliteit garanderen die onze klanten al jarenlang gewend zijn.

Klimaatneutraal brood bakken

De kwaliteit van het brood komt natuurlijk ook door de kwaliteit van de grondstoffen. En daar is een goede omgeving voor nodig. Vandaar dat wij ook daaraan willen bijdragen door zo klimaatneutraal als mogelijk is, het brood en banket te bakken. Daarvoor hebben we al flinke stappen gezet. Zo hergebruiken we de restwarmte van koelmotoren en bakken we in de meest energiezuinige ovens. En uiteindelijk willen we geheel energieneutraal bakken door zonnepanelen op het dak.

Vooges - De bakker rijdt de vers gebakken broden uit de oven
Stichtng Brood voor Leven

Brood maken, brood delen

Samen met ruim 60 medewerkers, waarvan velen al tientallen jaren bij Vooges werken, staan we elke dag weer klaar om al onze klanten, particulier en zakelijk, van het beste brood en banket te voorzien. We zijn enorm trots op dit fantastische team van medewerkers en de mooie producten die we met elkaar maken. Maar we zijn ook enorm dankbaar dat we dit kunnen delen. Dat doen we wekelijks via onze stichting ‘Brood voor Leven’ waarmee we dit uitstekende brood dat onverhoopt niet verkocht is, doneren aan de Voedselbank. Brood bakken voor iedereen dus, dat is iets wat we bij bakkerij Vooges elke dag weer doen.