Vooges in actie voor Tour du ALS

Vooges in actie voor Tour du ALS

Al enkele jaren zijn wij als sponsor verbonden aan Tour du ALS en dus vertellen we daar graag meer over. Niet wat wij doen, want dat is niet belangrijk. Wel wat Tour du ALS inhoudt en wat voor een broodnodig evenement het is.

Op 31 mei 2018 is het alweer de 7e keer dat de Tour du ALS gehouden wordt. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen ook dit jaar honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte.

Wat is ALS?

Amytrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Gemiddeld leeft iemand nog maar 3 jaar nadat de diagnose gesteld is. De oorzaak is onbekend. ALS kan bij iedereen op volwassen leeftijd ontstaan en komt in alle landen voor. Wereldwijd lijden 350.000 mensen aan de ziekte. Nederland telt circa 1.500 ALS-patiënten. Ieder jaar overlijden er 500 mensen, maar komen er ook weer zo’n 500 patiënten bij. Er bestaan, tot op de dag van vandaag, geen medicijnen of therapie om deze vreselijke ziekte te kunnen behandelen of te genezen. 

Wij dragen ons steentje bij door dit evenement te sponsoren en Wim is elk jaar als motard aanwezig bij deze zeer indrukwekkende dag. In de winkels staan vanaf volgende week collecte bussen dit zeer goede doel te ondersteunen. Ook gaan we er op social media volop aandacht aan besteden de komende tijd.

Wilt u ook ALS de wereld uit trappen? Dan kunt u doneren door hier te klikken.

Wilt u graag Wim helpen om zijn doel bedrag van €1500 te halen, klik dan hier.